تو این نوشته قصد دارم در مورد خرید های اینترنتی مطالبی بگم. شاید این مطالب براتون جالب باشه. پس تا آخر دنبالمون بیایید !!!
اولین بار شرکت پیتزا هات پس از پایه گذاری تجارت الکترونیک در سال 1991 توسط تیم برنرزلی و پس از آن ایجاد بانکداری آنلاین در سال 1994، خرید اینترنتی خود را به ثبت رساند.
پیتزا هات نام یک رستوران زنجیره ای بینالمللی است. طبق آخرین آمار (مارس ۲۰۱۸) ۱۶,۷۹۶ شعبه در ۱۰۰ کشور جهان دارد. شعبه اصلی آن در شهر آدیسون ، تگزاس واقع است.
بنیانگذاران آن دو برادر به نام دن و فرانک کارنی هستند. این دو برادر با سرمایه ای حدود ۶۰۰ دلار که از مادر خود قرض گرفته بودند در سال ۱۹۵۸ افتتاح کردند.
این کمپانی در سال 1977 توسط پپسی خریداری شد و بعد ها به شرکت دیگری فروخته شد که صاحب رستوران کی اف سی نیز هست.
همونطور که از اسم این نوع خرید مشخصه، خرید به صورت اینترنتی از فروشگاه های اینترنتی صورت میگیره.
در این نوع فروشگاه ها فروشنده لیست و مشخصات کالاهای خودشو در سایت قرار میده. خریدار پس از مراجعه به این فروشگاه اینترنتی و مطالعهٔ مشخصات و ویژگیهای کالا، خرید خودشو ثبت میکنه.
درواقع مثل قرار دادن محصول مورد نظرمون تو سبد خریده.
این سفارشها پس از بررسی و تأیید نهایی توسط مسئولان سایت با توجه به نوع کالا و حجم و وزن آن توسط وسایل نقلیه متفاوت (پیک موتوری، پست یا ...) به آدرس سفارشدهنده ارسال میشه.
وجه کالا هم یا به صورت اینترنتی یا به صورت پرداخت درب منزل پرداخته میشه.
امروزه تجارت الکترونیک در سر تا سر دنیا بسیار رواج پیدا کردهاست.به دنبال این مسئله هم میشه گفت که خرید های اینترنتی به نسبت بسیار زیاد تر شدن.
در خرید های اینترنتی یکی از مهم ترین مواردی که باید به اون توجه بشه امنیت خریده. البته در اول توضیحاتم بگم که قسمتی از امنیت خرید اینترنتی ما رو خودمون میتونیم کنترل کنیم. اگه بتونیم اونو به خوبی مدیریت کنیم میتونیم به خرید خودمون اعتماد کنیم.
امروزه یکی از روش هایی که میتونه امنیت خرید های اینترنتی رو خدشه دار بکنه روش فیشینگ هست. عملکرد این روشه اینجوریه که ما در هنگام خرید اینترنتی، تمامی اطلاعات مورد نیاز کارت خود رو وارد فیلد هایی که برای این کار در صفحه قرار داده شده میکنیم. این اطلاعات به صفحه ای فرستاده میشن تا مورد ارزیابی قرار بگیرن و در صورت درستی اطلاعات، خرید موفقی رو خواهیم داشت. اما در این میان ممکنه صفحه ای که اطلاعات به اون ارسال میشن، توسط فردی سودجو کنترل بشه. به این گونه که اطلاعات ارسال شده رو در مکانی ذخیره میکنه تا از اونا طبق نیازش سو استفاده کنه.
البته لازم به ذکره که رمز پویایی که جدیدا از اون استفاده میشه برای جلو گیری از این کاره ایجاد شده. با توجه به این که زمان انقضای رمز های پویا 2 دقیقه هست فرد سودجو باز هم میتونه از اطلاعات حساب ما با همون روش استفاده کنه. به این گونه که اگه ما رمز پویای خود رو بلافاصله پس از تولیدش مورد استفاده قرار بدیم، فرد سودجو میتونه از مدت زمان باقیمانده استفاده کنه و حساب ما رو مورد حمله قرار بده. پس بهتره که رمز پویای رو حدودا آخرای زمان انقضاش مورد استفاده قرار بدیم.
لازم به ذکره که روش های دیگه ای هم برای سو استفاده از اطلاعات ما نیز وجود دارن که ما در اینجا به یکی از مهم ترینشون اشاره کردیم و اونو یکم توضیح دادیم.
و در آخر هم بریم سراغ برسی برخی از مزایا و معایب خرید های اینترنتی
خب دوستان تو این نوشته سعی کردم یه سری اطلاعات در مورد خرید های اینترنتی بهتون بدم. امیدوارم مورد پسندتون قرار گرفته باشه.
ممنون از این که وقتتونو برای خوندنش گذاشتید.
لینک های مرتبط